Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, într-o conferință de presă, că măsurile pe care le iau autoritățile sunt recomandate de experți pentru a ține răspândirea pandemiei sub control.

”Depinde ce înțelegeți prin lockdown, nu avem motive să impunem stare de urgență și evident că avem motive să impunem restricții pentru a domoli răspândirea pandemiei.

Măsurile pe care le luăm sunt măsurile recomandate de experți pentru a ține răspândirea pandemiei sub control.

E foarte clar că restricții sunt necesare în continuare. Din păcate nu toată lumea înțelege”, a declarat Klaus Iohannis.

LOCKDOWN după 7.700 de cazuri noi de covid? Iohannis: ”NU avem motive să impunem stare de urgență! Impunem RESTRICȚII”

Președintele a anunțat că a discutat cu liderii europeni despre o strategie de închidere a granițelor în Europa

”Am avut o întâlnire, care a fost dedicată evidențierii situației din țările noastre. Am discutat destul de mult despre producerea unor tipuri de vaccin și modul de administrare. Nu am discutat despre modele de carantinare, pentru că fiecare stat are legislație proprie, ceea ce în altă parte înseamnă lockdown, la noi înseamnă stare de alertă sau invers.

Ceea ce a fost important pentru noi, important pentru mine a fost să nu îngrădim libertatea de circulație, în special circulația mărfurilor pentru că nu dorim să omorâm economia. Închiderile granițelor a fost una dintre temele abordate și la următoarea întâlnire vom încerca să armonizăm pozițiile. Miniștrii sănătății și de externe se vor întâlni pentru a vedea cum vom putea face acest lucru”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis: ”În România ne așteptăm să ajungă prima tranșă de vaccin anticoronavirus în primul trimestru al anului viitor”. Cine are prioritate la vaccinare

Iohannis, anunț despre redeschiderea ȘCOLILOR: ”Sunt analize care recomandă trecerea în online când incidența cazurilor trece de 3 la mie”

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentCât de „americană” este economia românească
Articolul următorRomânia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de turişti străini din Uniunea Europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau