În România s-a înregistrat cea mai mare diminuare a sosirilor de turiști străini din toată Uniunea Europeană, înregistrând o scădere de 90% a nopților petrecute de străini în unitățile de cazare în luna iulie a acestui an, în comparație cu aceeași lună a anului trecut, potrivi datelor de la Eurostat.

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare.   Totuşi, România a dus lipsă chiar şi înainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare şi promovare în rândul turiştilor străini şi cu atât mai puţin în timpul pandemiei.  

Chiar dacă pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afara ţării.   Astfel, Bulgaria, o destinaţie populară în rândul turiştilor români, a primit din România cei mai mulţi turişti străini.  

Românii au salvat litoralul bulgăresc în această vară. Dintr-un total de circa 450.000 de turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis nu ia în calcul un lockdown
Articolul următorScădere de 28% a înmatriculărilor de autovehicule noi în octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau