Locuitorii capitalei belgiene Bruxelles nu vor putea comanda o mașină Uber pe tot parcursul dimineții zilei de joi, 30 septembrie, după ce compania a decis să își suspende temporar aplicația, o premieră în Europa, fapt ce reprezintă o premieră în Europa.

ceastă suspendare temporară va merge mână în mână cu o demonstrație a șoferilor LVC (închiriere de vehicule cu șofer) care cer o reformă a sectorului, relatează HotNews.ro.

„Pe 30 septembrie, șoferii LVC vor ieși pe străzile din Bruxelles pentru a cere guvernului să își respecte promisiunea de a reforma reglementările învechite care guvernează sectorul taxiurilor / LVC. La cererea șoferilor și în semn de solidaritate cu acțiunea lor, Uber își va închide temporar aplicația. Utilizatorii nu vor putea rezerva o călătorie între orele 8:30 și 11:30. Oricine dorește să comande o călătorie pe Uber va vedea afișat în aplicație un mesaj care anunță că nicio cursă nu va fi disponibilă în timpul evenimentului șoferilor”, se arată într-un comunicat remis de Uber.

Protestul vine după ce în vara acestui an guvernul belgian și-a luat angajamentul de a veni cu o reformă care să reglementeze mai bine activitatea în acest sector, promisiune ce nu s-a materializat până la urmă, mai arată sursa citată.

Articolul precedentRetragerea autorizației de funcționare a City Insurance, publicată în Monitorul Oficial. Ce fac 3 milioane de șoferi români?
Articolul următorPNRR-ul României APROBAT. Iohannis: Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm. Impementarea proiectelor, o prioritate ABSOLUTĂ