Pionul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, în război deschis cu Digi și ASF

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, deschide un război cu proprietarii Digi pe tema valorii acțiunilor companiei la bursă și a cerut Autorității de Supraveghere Financiară să răspundă unui set de patru întrebări, fără a preciza, însă, în ce calitate.

Acesta conexează acțiunile Digi cu participarea a trei milioane români ca acționari la Digi, prin Pilonul II de pensii (cel privat), afirmând că banii contribuabililor la acest pilon ar fi în pericol.

Într-o postare pe Facebook, Darius Vâlcov acuză modul în care s-a făcut listarea la bursă a companiei care deține și postul de televiziune de știri Digi 24.

Pe un ton imperativ, consilierul doamnei Dăncilă cere ASF răspunsuri la următoarele întrebări:

1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acţiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (Pilonul II)?

 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasaţi pe acţiunile Digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru?

3) Este adevărat că datoriile Digi depăşesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor?

4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziţioneze acţiuni la o companie urmărită penal?

“Acum două săptămâni am atras atenţia asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri am revenit şi am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acţiunilor digi este de 1 leu şi 8 bani. Încă aştept răspunsul la această întrebare! După cum se vede, la data listării, acţiunile digi erau cotate la 40 lei. Astăzi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puţin) şi continuă să scadă”, scrie Vâlcov.

Acesta susţine că lucrurile nu arată deloc bine pentru fondurile private de pensii, care au investit masiv în acţiuni Digi. Prin urmare, şi românii care beneficiază de pensii private au mult de pierdut.

 

Articolul precedentAtenție ! Pensionarea anticipată se penalizează cu procente între 0,15 % și 0,50 %
Articolul următorHoție la drumul mare cu vignete, în Bulgaria

Comments are closed.