Lia Olguța Vasilescu a afirmat că prin noua lege a pensiilor, administratorii fondurilor de pensii din Pilon II vor plăti un comision la sumele pe care statul le transferă lunar de la contribuabili, care li se va reține din comisionul de 2,5%.

„Singura modificare la Pilonul II este procentul de transfer, încasat de firmele care administrează fondurile de pensii private din Pilon II, cei 2,5%. CNAS execută operațiunea de colectare a banilor de transfer. Este normal să ia măcar 0,5% din transfer. Procentul se ia din comision”, a declarat Vasilescu, într-o conferință de presă când a prezentat proiectul de lege.

Noua lege a pensiilor prevede ca administratorii de fonduri să plătească comision pentru serviciul virării contribuțiilor colectate, dar acest cost ar putea fi asumat de aceștia, susține Adrian Codîrlașu, președinte CFA România.

„Este un comision pus pe administratorul fondului pentru faptul că prestează un serviciu virându-i contribuțiile colectate. Este un serviciu prestat și orice serviciu costă. La orice taxă pusă, impactat este beneficiarul ultim. Nu mă aștept să fie un impact pe beneficiar. Probabil o să-și ia această pierdere administratorii. Mă gândesc la acest lucru”, a declarat Codîrlașu, pentru HotNews.ro.

Articolul precedentAlro, creștere cu 13% a cifrei de afaceri în Sem I, dar trebuie să contracareze scumpirea energiei
Articolul următorEuro a fost cotat vineri la 4,6567 lei, în cursul BNR

Comments are closed.