Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a susținut în ședinta de guvern alocarea a 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru continuarea derulării programelor naționale de investiții.

Astfel, bugetul Programului Național de Dezvoltare Locală se suplimentează cu 175 de milioane de lei, pentru Programul național de investiții ”Anghel Saligny” se alocă 100 de milioane de lei, pentru Programul național de construcții de interes public sau social – 200 de milioane de lei, iar 25 de milioane de lei, reprezentând credite de angajament și bugetare, asigură finanțarea cheltuielilor de personal, precum și plata sentințelor judecătorești rămase definitive și irevocabile.

”Această decizie este un pas important pentru asigurarea continuității investițiilor în infrastructura României.

Este bine știut faptul că în timpul verii se realizează cele mai multe lucrări la obiectivele incluse în aceste programe, astfel că este necesară asigurarea resurselor financiare pentru a se evita înregistrarea de arierate și pentru a respecta angajamentele asumate de stat.

Autoritățile publice locale sunt sprijinite în acest fel prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicații, având ca obiectiv final îmbunătățirea condițiilor de viață din comunitățile locale.”, a precizat ministrul liberal Adrian Veștea.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPrima rectificare bugetară din 2023: De unde se iau bani la Fondul de Rezervă – Decizie pentru CE Oltenia | DOCUMENT
Articolul următorPeste 55 de milioane de lei, încasate de CFR Marfă din vânzarea de locomotive şi vagoane – Cine sunt principalii cumpărători

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau