Ministerul Afacerilor: „Rectificarea bugetară nu afectează programul Start-up Nation”

Rectificarea bugetară nu are impact asupra derulării programului Start-up Nation, iar Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat, marţi, lista celor 10.000 de firme finanţate în cadrul celei de-a doua sesiuni a programului.

„Mă bucură interesul foarte mare pentru Programul Start-Up Nation şi vreau să le transmit tuturor antreprenorilor care au depus proiecte eligibile că vor primi finanţarea de care au nevoie. Din experienţa primei ediţii a programului şi din tendinţele observate în această sesiune, cea mai mare parte a solicitărilor de rambursări are loc în etapele finale ale implementării programului. Astfel, MMACA va avea disponibile creditele bugetare necesare în ultima parte a anului 2019, deci programul se va derula fără sincope”, a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation societăţile care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat marţi, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat este prevăzut un minus de 243 milioane lei, execuţia la semestrul I fiind de 1,5% din bugetul aprobat. S-au identificat economii în principal la: alte transferuri -232,6 milioane lei, bunuri şi servicii -2,2 milioane lei, proiecte cu finanţare din FEN postaderare 2014-2020 – 10 milioane lei.

Articolul precedentMastercard face cea mai mare achiziție din istoria sa: 2,85 de miliarde de euro pentru o plaformă de plăți
Articolul următorAmenzi de 2,2 milioane lei date în București de inspectorii antifraudă