Marcel Ciolacu vine marți în fața Parlamentului – Guvernul își asumă răspunderea pe legea privind măsurile fiscal-bugetare

  Marcel Ciolacu vine marți în fața Parlamentului pentru a-și asuma răspunderea pe legea privind măsurile fiscal-bugetare. Premierul este așteptat la ora 18.

  arcel Ciolacu își asumă răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal-bugetare în Parlament, la ora 18.

  ADVERTISING

  Până la ora 18.00 parlamentarii au posibilitatea să depună amendamente la proiectul de lege.

  ADVERTISING

  Birourile permanente ale Camerei şi Senatului s-au întrunit marţi în şedinţă pentru a stabili calendarul angajării răspunderii Guvernului în Parlament pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, informează Agerpres.

  Şedinţa conducerilor celor două Camere ale Parlamentului a avut loc la ora 8.00, o oră total neobișnuită de lucru în Parlament. De obicei, aceste ședințe au loc în miezul zilei. Ulterior ședinței a fost anunțată ora la care Guvernul vine în fața parlamentarilor.

  Guvernul a adoptat luni, în şedinţă, proiectul privind măsurile fiscal-bugetare. Iată anunțul făcut de purtătorul de cuvânt ieri:

  „Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare. Mai întâi însă două alte precizări. S-a decis că reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură se va face prin ordonanţă de urgenţă separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă. Salariul minim pe economie, în general, care va creşte cu 10% la 3.300 lei va fi reglementat printr-o hotărâre de Guvern care va fi adoptată, de asemenea, cât mai rapid”, a anunţat, Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

  El a adăugat că „în scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor”.

  „Ulterior, în cadrul unei noi şedinţe de Guvern, vor fi dezbătute şi incorporate amendamentele acceptate, urmând ca Guvernul să îşi asume răspunderea în Parlament pe acest proiect, în şedinţă comună a celor două Camere, potrivit reglementărilor constituţionale”, a adăugat Constantin.

  Articolul precedentExecutivul a aprobat proiectul privind măsurile fiscale. Care sunt schimbările majore
  Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Anca Alexandrescu: „Grindeanu și Umbrărescu trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat la Călimănești”