Marcel Boloş, despre plăţile în numerar: „Sunt sursa plăţilor la negru. Ne aşteptăm să avem şi impact bugetar suplimentar”

Ministrul Finanţelor – Marcel Boloş a declarat, luni, că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru.

„Propunerea noastră este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru, ori, după cum ştim, evaziunea fiscală şi toate mecanismele prin care se face evaziunea fiscală, în ceea ce priveşte operaţiunile prin numerar, acestea sunt frecvent folosite pentru astfel de lucruri şi atunci noi avem trei paliere de măsuri”, a spus ministrul Marcel Boloş, luni, la un post TV.

„Este şi un fel de acomodare a oamenilor cu aceste plăţi în numerar şi disciplinarea acestor categorii de tranzacţii care au loc într-o perioadă în care măsurile de combatere a evaziunii fiscale sunt mai mult decât esenţiale”.

„Ne aşteptăm să avem şi impact bugetar suplimentar prin încasarea de venituri la bugetul de stat”, a mai spus ministrul.

„Noi nu trebuie să privim doar sub aspectul celor care fac gălăgie şi nu sunt de acord cu măsurile. E adevărat că este un disconfort, dar disciplina aceasta de care avem nevoie într-o perioadă atât de complicată pentru ţara noastră este mai mult decât necesară şi mai ales reducerea plafonului pentru operaţiunile în numerar. Numerarul în casă sau celebrele creditări de firmă în numerar sunt recunoscute pentru anvergura pe care au căpătat-o pentru ceea ce înseamnă evaziunea fiscală şi, din acest punct de vedere, încercăm sub toate mijloacele. Aţi văzut că am crescut inclusiv nivelul amenzilor”, a completat ministrul. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCiolacu, întrebat despre salariul minim în construcții și agricultură: 100% nu va pierde nimeni la salariu
Articolul următorFratele Ursulei von der Leyen, pe piața asigurărilor din România. Holger conduce și cea mai mare companie de jocuri de noroc din țară – Controverse uriașe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau