Pensionarii ar urma să scape în scurt timp de stresul și timpul pierdut cu birocrația din sistem. Prin extinderea informatizării în sistemul Casei Naționale de Pensii, oamenii vor avea acces online la taloanele de pensii, la biletele de tratament și, cel mai important, vor putea depune cereri fără să se mai deplaseze fizic.

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a afirmat că în prezent se lucrează la modernizarea noul sistem informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice, astfel încât gradul de interacțiune cu cetățeanul să crească.

„Nu vrem să mai se depună dosarul fizic, celebrul dosar cu șină. El se va putea depune direct în spațiul virtual, unde pensionarii își vor putea face un cont, unde își pot vedea tot istoricul, chiar și realizarea vechimii stagiului de cotizare. Vor putea vedea toate serviciile pe care noi le oferim.

Talonul de pensie va fi tot în format digital, biletele de tratament, transmiterea de cereri și oferirea de răspunsuri, simulare a pensiei, a calcului, unde, oamenii pot să-și introducă datele și să-și facă o simulare a cuantumului pensiei“, a declarat Daniel Baciu.

Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Pensionarii vor afla câți bani primesc în septembrie

Ciolacu, prima reacție la protestul anunțat de BNS: Trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii pentru a dezvolta servicii

Articolul precedentMinistrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și comisarul european Nicolas Schmit au vizitat Uzina Dacia, din Mioveni
Articolul următorȘeful Casei de Pensii a făcut calculele. Câți bani primește în plus un șofer care a lucrat 37 de ani?