Limitarea plăților cash pune probleme oamenilor care trăiesc în mediul rural, acolo unde cardurile bancare sunt foarte puțin prezente.

Mai este puțin până când plățile cash vor fi limitate! Problema este că în mediul rural cei mai multi oameni nu au carduri carduri bancare. Vorbim despre un procent de peste 40%. Această situație se regaseste si in multe sate din județul Teleorman, acolo unde oamenii nu au folosit niciodată un card bancar. 

„Să fie cum am pomenit odată, să plătim cu bani în mână. Ce e aia să dai cu cardu? De unde card aici să mă duc eu să plătesc cu cardul”, spune o femeie de la țară.

„Pot eu să mă duc la Alexandria unde sunt carduri să mă duc să iau la 83 de ani?”, se întreabă o altă femeie.

Patronii de magazine sătești sunt și ei disperați pentru că această măsură fiscal le-ar putea pune în pericol afacerea.

Măsura prin care se limitează plățile cash va intra în vigoare pe 11 noiembrie. Nu se vor mai putea face tranzacţii către o persoană juridică peste pragul de 5000 de lei, iar între firme suma maximă acceptată va fi de 1000 de lei. Cine nu o va respecta decizia Executivului, poate primi o amendă în valoare de 25% din suma care depăşeşte plafonul. Totul, în încercarea de a combate evaziunea fiscală, România fiind pe primul loc în UE la acest capitol. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVești bune pentru români: a fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie – La ce dată vor expira
Articolul următorLegea PENSIILOR. Cum se majorează veniturile bunicilor, din ianuarie 2024 – Recalcularea, în septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau