Adrian Câciu anunță că a fost prelungită valabilitatea  cardurilor de energie care ar fi trebuit să expire la data de 27 decembrie.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, anunță faptul că valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până pe 31 martie 2024. Inițial, Poșta Română anunțase că aceste carduri sunt valabile până pe data de 27 decembrie, dar la Guvern s-a luat decizia prelungirii valabilității pentru ca cetățenii să aibă parte de sprijin în această iarnă.

”O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal.”, scrie Adrian Câciu.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentBlocaj în sistemul medical: Angajații caselor de sănătate, protest pe perioadă nedeterminată, de astăzi. Activitatea, grav perturbată
Articolul următorLimitarea plăților cash pune probleme oamenilor din mediul rural: „De unde card aici?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau