Guvernul reia discuțiile legate de bugetul pe anul viitor, pe fondul protestelor mai multor categorii de bugetari față de legea salarizării. O altă provocare o reprezintă găsirea resurselor pentru plata pensiilor mărite, fără a afecta continuarea marilor proiecte de investiții, arată o analiză RRA.

Premierul Marcel Ciolacu a dat numeroase asigurări că noua lege a pensiilor este sustenabilă și că bugetul pe anul viitor va putea să mărească pensiile de două ori, de la 1 ianuarie cu 13,8 procente și prin recalculare până la 1 septembrie.

Majorarea PENSIILOR. Marcel Ciolacu, după eliminarea pragului de 9,4%: „Acum putem aplica noua lege. Mulți spuneau că nu vom reuși”

Continuarea marilor proiecte de investiții este prioritatea cabinetului Ciolacu și pentru bugetul pentru 2024, a atras atenția și ministrul de finanțe, Marcel Boloș, potrivit Radio România Actualități.

Marcel Boloș, despre noua Lege a pensiilor: „Este nevoie de o analiză extrem de serioasă asupra impactului bugetar”

Marcel Boloș a mai afirmat că bugetul Ministerului Educației va avea o creștere foarte mare anul viitor, în special pentru a finanța proiectele de investiții care sunt trecute în PNRR, dar tot acest buget trebuie să acopere și mărirea salariilor pe care a promis-o guvernul pentru a pune capăt grevei generale din această primăvară.”

Articolul precedentGrupul Kindred, prezent în România cu brandurile Vlad Cazino și Unibet: angajament ferm de promovare a Jocului Responsabil printr-un pachet complex de investiții
Articolul următorCe se întâmplă cu pensiile românilor?! Proiectul legii privind majorarea pensiilor ar putea fi atacat la Curtea Constituțională