Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu se adreseaza participantilor la conferinta "Conference on Investment and Investment Finance - the case of Romania", desfasurata miercuri 21 Iunie 2017, la sediul BNR din Bucuresti. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

BNR a anunţat, vineri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an, dar şi reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 6% de la 8%. Aceasta este a 13-a oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Totodată, BNR a decis menţinerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit şi la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare.

În plus, consiliul de administraţie al BNR a decis reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit la nivelul de 6% de la 8% începând cu perioada de aplicare 24 februarie -23 martie 2020 şi menţinerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la nivelul de 8%.

Aceasta este a 13-a oară când BNR decide menţinerea ratei dobânzii la 2,50%.

Articolul precedentIohannis: O să negociez la sânge să obținem mai mulți bani pentru România de la Bruxelles
Articolul următorOrban, primele indicii despre noul guvern: În mare, echipa rămâne aceeași