Pentru mulți dintre noi, creditul este o soluție necesară pentru a achiziționa o proprietate, a face o investiție sau a acoperi o lipsă financiară. Însă, pentru a evita să rămânem în incapacitate de plată este important să ne pregătim un plan financiar solid. Una dintre cele mai importante aspecte înainte de a lua un credit este să știm cât trebuie să primim ca salariu pentru a plăti înapoi suma împrumutată. 

Într-un mediu financiar în care dobânda și ratele lunar de plata se mențin la niveluri ridicate, mulți oameni se întreabă cât ar trebui să primească ca salariu pentru a face un credit de 50.000 de euro și să poată plăti înapoi sumele împrumutate în termenul stabilit.

Dacă înainte de pandemie era simplu să iei un credit pentru o locuință nouă, acum, băncile sunt ceva mai rigide. Dacă este vorba despre un credit ipotecar, ai nevoie de minim 3.498 de lei pe lună.

De cealaltă parte, pentru împrumuturile ipotecare, money.ro a analizat trei scenarii, pe o perioadă de 30 de ani, cu dobândă variabilă în lei și avans de 15% (37.500 de lei), lucrurile stau diferit.

Avertismentul BNR: „Stabilitatea financiară este amenințată, în România”

Articolul precedentRealitatea PLUS, prima televiziune de știri din România, angajează REDACTORI și REPORTERI. Un loc pentru tine, direct în lumina reflectoarelor!
Articolul următorCe s-a ales de CAP-iștii lui Ceaușescu. Câți bani primesc cei mai săraci pensionari?