O importantă bancă din România va fi preluată de italieni. Este vorba despre preluarea controlului asupra Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, preluarea controlului exclusiv asupra Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia.

Tranzacţia se referă în principal la diverse servicii bancare şi financiare din România, cum ar fi serviciile bancare pentru persoane fizice şi juridice, serviciile de piaţă financiară şi alte servicii financiare.

Conform acordului anunțat în octombrie 2023, UniCredit a convenit achiziționarea participației de 9% deținută de Guvernul elen la Alpha Bank, alături de o participație majoritară în subsidiara Alpha Bank din România, pe care intenționează să o unească cu propria sa afacere din România. De asemenea, cele două părți au încheiat un parteneriat de distribuție și o societate mixtă pe segmentul produselor de economii pentru pensii, scrie Agerpres.

Articolul precedentPrețuri pe litoral: Cât costă un pahar de bere la mare în 2024
Articolul următorA crescut producția industrială în primele șase luni ale acestui an