Crește vârsta de pensioare pentru toate categoriile la 65 de ani – Anunțul lui Marius Budăi

  Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, miercuri, despre creșterea vârstei de pensionare conform jaloanelor din PNRR.

  „Toată această perioadă tranzitorie înseamnă și respectarea protecției asupra unei decizii ale Curții Constituționale, dar înseamnă și o respectare a independenței sistemelor și mai ales, o posibilitate de a lăsa perioada de tranziție astfel încât să nu existe bulversări mari, fie în sistemul de Apărare Ordine Publică, și siguranța Națională sau în Justiție.

  Acestea sunt lucruri care îndreaptă sistemul către un sistemul contributiv și se va ajunge să avem și vârstă de pensionare crescută la 65 de ani, dar și raportarea la întreaga perioadă a veniturilor”, a declarat Marius Budăi.

  Crește vârsta de pensioare pentru toate categoriile la 65 de ani

  „Nu exista din partea Ministerului Muncii niciun jalon ratat. Toate cererile de plată sunt în termen. Nu există niciun jalon ratat, la fel cum nu există nicio restanță în implementarea PNRR.

  Îmi asum ca până la sfârșitul anului, hub-ul de servicii va fi implementat.

  Angajare de personal suplimentar, însă, cu siguranță se va face o analiză pe fiecare minister și să facem această realocare eficientă. Dacă nu, vedem ce soluții avem”, a mai declarat Marius Budăi.

  Articolul precedentRomânia, pe primul loc în clasamentul statelor europene cu risc de sărăcie și excluziune socială
  Articolul următorStudiu Digital News Report. Realitatea rămâne pe PLUS! Postul nostru de televiziune, în topul brand-urilor din România cu cele mai credibile știri