O categorie specială de români ar putea primi o pensie consistentă după doar 5 ani de activitate în câmpul muncii.

Pensie pentru 5 ani de muncă. Acest lucru este posibil pentru românii din Germania! Accesul la pensie este legat de contribuția la fondul de pensii pe o perioadă de cel puțin 5 ani. 

Deși aceasta este o cerință esențială, nu este suficientă pentru a primi pensia imediat. O altă condiție importantă este atingerea vârstei standard de pensionare. Prin urmare, chiar și după ce ai contribuit timp de 5 ani, există cerințe stricte și calcule precise pentru a accesa pensia.

Recalcularea PENSIILOR: Banii pe care îi va primi un român după 29 de ani de muncă. Explicațiile lui Daniel Baciu

Totuși, chiar și după îndeplinirea acestor condiții, suma pe care o veți primi lunar ca pensie nu este determinată în mod simplu. Este strâns asociată cu veniturile pe care le-ați câștigat în timpul carierei și cu contribuțiile dvs.

Fondul de pensii trebuie plătit pentru cel puțin 5 ani de zile

Pentru a avea dreptul la pensie în Germania, este necesar să contribuiți la fondul de pensii timp de cel puțin cinci ani, notează presa economică. Această perioadă minimă, conform Deutsche Rentenversicherung, este esențială pentru a fi eligibil pentru pensie.

Totuși, cotizațiile pe parcursul a cinci ani nu asigură în mod automat obținerea pensiei. Este necesar ca persoanele să atingă și vârsta standard de pensionare pentru a beneficia de acest drept.

Cine sunt românii care nu se vor mai putea pensiona anticipat din septembrie. Ce INTERZICE noua lege

Toți românii care lucrează în Germania se întreabă la ce sumă lunară se pot aștepta, la pensie. Răspunsul nu poate fi simplificat, pentru că totalul pensiei este direct influențat de veniturile din timpul anilor de muncă și de contribuțiile viitorului pensionar.

În contrast cu alte state, Germania nu are o pensie minimă legală garantată. Principiul de bază este următorul: cu cât venitul este mai mare, cu atât contribuțiile la sistemul de asigurări sociale pentru pensie sunt mai consistente, ceea ce afectează în mod direct punctajul acumulat pentru pensie.

Articolul precedentÎmprumuturile, ultima speranță pentru mii de pensionari. Oamenii sunt împovărați de traiul de zi cu zi: mărturii cutremurătoare
Articolul următorFacturi de INFARCT în luna februarie. Bucureștenii care stau la bloc sunt disperați