Chiar dacă luna februarie a acestui an a fost cea mai caldă din istorie, bucureștenii se plâng că au primit cele mai mari facturi la încălzire de până acum. Unii locatari care stau în apartamente racordate la sistemul centralizat au primit facturi cu 30% mai mari decât în luna ianuarie.

Astfel, pentru un apartament cu două camere, oamenii au plătit și de 600 de lei. După mai multe sesizări la compania de termoficare, oameni au primit o explicație halucinantă. Li s-a spus că s-au facturat mai multe zile de consum. 

„M-am speriat când am văzut. Împărţiţi şi dumneavoastră la 30 de apartamente, numai căldura 116 milioane. Enorm. Iarna nu a fost grea, dar a fost cea mai scumpă iarnă”, a declarat un bucureștean aflat în această situație, potrivit Realitatea Plus.

Calculele unor specialiști arată că facturile au crescut astronomic de la începutul anului.

Astfel, la un bloc din București, sumele plătite în ianuarie pentru apă caldă și căldură a fost cu 26% mai mare decât în decembrie 2023, iar în februarie a mai crescut cu încă 17%. Practic, între decembrie și februarie factură a crescut de la 7.800 de lei la  9.843, apoi la 11.571 de lei, potrivit observatornews.

Articolul precedentCei mai norocoși români! Cine va primi PENSIE după doar 5 ani de muncă
Articolul următorCCR a dat undă verde dezincriminării evaziunii fiscale sub 1 milion de euro, dacă prejudiciul este recuperat