Avertisment dur al comunității de afaceri româno-germane la adresa clasei politice. Situaţia sanitară din ţară este dramatică, mor zilnic aproape 500 oameni,  este de neînţeles cum pot fi purtate dispute politice, în loc să se ajungă la un consens, a transmis Camera de comerț româno-germană.

„Cu atât mai mult, factorii de decizie politică sunt chemaţi să ofere condiţii-cadru sigure şi stabile, să găsească soluţii concrete pentru ieşirea din actuala criză şi să îşi asume responsabilitatea”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania).

Potrivit investitorilor, având în vedere provocările, dar şi oportunităţile globale şi regionale, România ar putea fi unul dintre învingători, mai ales în contextul finanţărilor care urmează să vină din partea UE, dacă se asigură stabilitatea necesară, o direcţie clară şi dacă se pun în aplicare soluţii concrete. Reprezentanţii mediului de afaceri german subliniază, însă, că au impresia că se întâmplă exact contrariul, iar măsurile necesare ieşirii din impas sunt inexistente.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe.

Articolul precedentScenariu de coșmar pentru bucureșteni, facturi la întreținere de peste 1.000 de lei
Articolul următorVești proaste pentru românii care au credite în lei. Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nou record