Călătoriile cu taxiul ar putea costa mai mult de la anul. Un proiect de lege vrea să alinieze tarifele serviciilor clasice cu cele din transportul alternativ. Preţul de pornire s-ar putea dubla. 

Proiectul de lege a apărut după ce taximetriştii s-au plâns că la companiile de ridesharing există un preţ standard la cursa minimă, iar la taxiuri, nu. Alinierea ar elimina dezavantajele şi clienţi, şi pentru ei, cred şoferii. 

Neînţelegeri sunt şi asupra vechimii maşinilor folosite pentru transport de persoane. Taximetriştii trebuie să schimbe maşina după 10 ani, iar şoferii de ridesharing, după 15 ani. Parlamentarii vor să prelungească termenul şi pentru taxiuri, dar patronii companiilor nu sunt de acord. 

În Bucureşti circulă aproape 4.000 de taxiuri autorizate, iar maşinile companiilor de ridesharing sunt de aproape de 6 ori mai multe. 

Cât costă o cursă cu Uber în Capitală

Taximetriștii sunt împotriva mijloacelor de transport alternative, a firmelor de ridesharing, Uber și Bolt.

În București, tariful pe kilometru la o cursă cu taxiul variază între 1,89-2,19 lei.

Diferența față de Uber și Bolt în ceea ce privește costul unui taxi în București este că aceste platforme de ridesharing utilizează un sistem de tarifare variabilă, în funcție de cerere și ofertă, ceea ce poate duce la fluctuații de preț în timp real. 

În general, tarifele Uber și Bolt pot fi mai competitive și pot varia în funcție de condițiile de trafic și de disponibilitatea șoferilor.

Tarifele pentru Uber pot varia în funcție de trafic sau de orele de vârf.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentRomânii care stau la bloc, amenințați cu amenzi URIAȘE. Ce trebuie să facă până la sfârșitul anului?
Articolul următorMarcel Boloș: „Riscăm să pierdem bani din cauza parangheliilor” – Plan de limitare a cheltuielilor primarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau