Aproape două treimi dintre românii cu vârsta până în 40 de ani şi care sunt într-o relaţie au cheltuit, cel puţin o dată în ultimul an, bani fără ştirea partenerului, arată primul studiu făcut în România pe tema infidelității financiare. Oarecum previzibil, bărbații sunt mai predispuși să facă acest pas.

Astfel, 6 din 10 bărbaţi au răspuns afirmativ la întrebarea „aţi cheltuit bani fără ştirea partenerului în ultimul an?”, în timp ce aproape jumătate dintre femei s-au dovedit  ,,infidele financiar’’, arată o cercetare de piaţă Novel Research la iniţiativa Provident.

Deși aproape 85% dintre cuplurile din România își pun laolaltă veniturile lunare, când vine vorba despre cheltuieli „secrete”, motivul indicat de majoritatea este acela că erau nesemnificative – 56%.

Un motiv care îi determină pe partenerii de cuplu să ascundă anumite cheltuieli este chiar teama că celălalt nu le-ar aproba. 23% dintre respondenţi au motivat astfel infidelitatea financiară.

Alți 13% au indicat teama de ceartă sau chiar de despărţire drept motiv pentru a-i ascunde partenerului unele cheltuieli.

Și orgoliul are un rol important. 18% dintre cei chetionați au răspuns că sunt discreți pentru că este treaba lor ce fac cu banii lor.

Pe de altă parte, 24% dintre bărbații și femeile care au fost infideli financiar au cumpărat diferite cadouri cu banii „ascunși”

În rest, bărbaţii admit că au cheltuit bani fără ştirea partenerei pe alcool şi ţigări, electronice şi electrocasnice, ieşiri în oraş şi jocuri de noroc sau video. Femeile au fost mai înclinate să înşele financiar pentru a-și cumpăra cosmetice, îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar și lucruri pentru copii.

Cel mai predispus segment la acest fenomen este cel între 20 şi 30 de ani, 35% dintre cuplurile tinere având percepţia că partenerul/a cheltuieşte bani în mod iresponsabil, în special bărbaţii.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piaţă Novel Research la iniţiativa Provident.

Articolul precedentPremiul Nobel pentru Economie 2020, acordat pentru îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei
Articolul următorComisia Europeană a anunțat primele rezultatele ale miliardelor investite pentru combaterea pandemiei