Comisia Europeană a anunţat, luni, primele rezultate provizorii ale implementării Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) și a Inițiativei plus pentru investiții în răspunsul la coronavirus (CRII +).

Încă de la începutul crizei, UE a mobilizat investiții în valoare de peste 13 miliarde de euro în scopul combaterii efectelor pandemiei de coronavirus, prin intermediul Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), al Fondului social european (FSE) și al Fondului de coeziune (FC). Fondurile UE au ajutat comunitățile naționale, regionale și locale să facă față impactului socioeconomic negativ al pandemiei de coronavirus, se arată într-un comunicat al CE.

În total, 4,1 miliarde de euro au fost redirecționate către sectorul medical pentru a achiziționa aparatura vitală și echipamentele individuale de protecție necesare pentru a salva vieți.

Alte 8,4 miliarde de euro a reprezentat-o valoarea granturilor și împrumuturi, dar și o serie de instrumente financiare personalizate, pentru a sprijini economia și, în special, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în vederea adaptării la criză. În fine, aproximativ 1,4 miliarde EUR au fost canalizate prin intermediul FSE pentru ajutarea cetățenilor și salvarea locurilor de muncă.

Articolul precedentBărbații români, mai infideli financiar decât partenerele: 6 din 10 ascund anumite cheltuieli
Articolul următorBloomberg: Depozitul de gaze descoperit de Turcia în Marea Neagră ar putea fi mai mare decât estimările inițiale