Atenție la amenzile fiscale și de contabilitate! Ce s-a schimbat în noul pachet fiscal?

De sâmbătă sunt în vigoare o parte din măsurile incluse în noul pachet fiscal adoptat recent de guvern. Acestea schimbă condițiile în care pot fi plătite anumite amenzi aplicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF, dar și privind sumele de cash ce pot fi folosite între firme.

Potrivit noilor reglementări, amenzile pe care le vor primi persoanele fizice și juridice în domeniile fiscal, contabil și financiar nu vor mai putea fi plătite la jumătate din minim în termen de 15 zile.

Este vorba de sancțiuni privind, printre altele, abateri legate de Legea contabilității sau a obligației operatorilor economice de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. 

Totodată, sumele în numerar din casieria firmelor nu vor putea depăși la finalul fiecărei zile plafonul de 50.000 de lei, iar avansul spre decont va fi de 1.000 de lei zilnic.

Majoritatea măsurilor fiscale pentru care executivul și-a angajat răspunderea în parlament intră în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Articolul precedentAtenție la pensiile din luna decembrie! Când se virează, de fapt, banii?
Articolul următorSalariile din Finanțe, ANAF și Vămi au crescut cu 23%. Marcel Boloș a semnat un ordin special pentru acești bugetari – SURSE