Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, a anunţat, marţi, că încasările la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate, în luna aprilie, au atins un nivel record, ca urmare a aplicării legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României.

Pentru primul trimestru, veniturile planificate în valoare de 99 miliarde lei au fost în întregime realizate de către ANAF şi acum aşteptăm închiderea lunii aprilie. Până la această dată vă pot confirma că am trecut, în luna aprilie, de suma de 45 miliarde lei, încasări la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate”, a declarat Marcel Boloș, la finalul şedinţei de marţi a Executivului.

Acesta mai spus că „este o sumă record care urmează să fie definitivată în zilele următoare”.

„Este efectul aplicării legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României, iar în acest context, procesul de consolidare fiscală pe care l-am iniţiat şi care este în implementare, în momentul de faţă, are în vedere ca fundament atât măsurile de digitalizare, cât şi măsurile care au fost aprobate prin legea 296, în septembrie 2023”, a completat Boloş.

Articolul precedentSe pregătesc noi taxe pentru români. Ce scenarii are Ministerul Finanțelor și de când ar putea fi introduse?
Articolul următorBogătașii au scăpat. Taxa pe marile averi, amânată până pe 30 septembrie