Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe pagina sa de internet un remember cu privire la data scadentă de depunere a declarației unice, în care îi amenință cu amenzi între 50 și 500 lei pe cei care nu depun documentele de venit până la 31 iulie.

”Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art. 336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală”, arată comunicatul publicat de MFP.

”Marți, 31 iulie 2018 este ultima zi în care se poate depune Declarația Unică. Contribuabilii persoane fizice pot depune Declarația online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, arată un comunicatul.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.

Pentru depunerea online a Declarației Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Începând cu anul 2019, Declarația Unică se va depune exclusiv online, potrivit legislației fiscale în vigoare.

Articolul precedentProducătorii de vinuri ar putea primi ajutor pentru promovare în străinătate
Articolul următorDe la „taxa pe stâlp”, la „taxa pe vânt”

Comments are closed.