Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că autorităţile vor căuta să obțină consultanţa unei instituţii financiare internaționale de prestigiu pentru reforma pensiilor şi cea a salarizării în sistemul bugetar. Invitată la Legile Puterii de la Realitatea Plus, Turcan a declarat că este de dorit o astfel de colaborare pentru a se elabora o legislație eficientă.

”Pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe care îl discutăm zilele acestea, pentru că vorbim de nişte componente de reformă esenţiale, cum este componenta de reformă a pensiilor şi pe componenta de reformă a salarizării în sistemul public, intenţionăm să aducem şi o consultanţă internaţională de la o instituţie financiară de prestigiu, nu o firmă de consultanţă de colţul mesei, astfel încât varianta cu care noi vom veni într-adevăr să fie acoperitoare şi să rezolve din probleme. Îmi doresc să nu încurcăm, să rezolvăm lucrurile, nu să ne facem că facem. Am avut atâtea demonstraţii de superficialitate în ultima perioadă în materie de decizii care vizează milioane de oameni încât am senzaţia că nimeni nu ne-ar ierta dacă am da rateu în momentul de faţă”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a precizat că esențială în acest demers este eficientizarea sistemului.

”Sisteme publice de calitate reprezintă, de fapt, un deziderat al acestei guvernări, nu sisteme publice improvizate gârbovite şi marcate de tot felul de refulări. (…) Pe fond, un sistem public trebuie să servească cetăţeanul şi să aibă o activitate de calitate”, a mai afirmat Turcan.

Articolul precedentCătălin Drulă: Metrorex n-a plătit toate contribuțiile sociale anul trecut, dar are angajați plătiți fără să vină la muncă
Articolul următorPatronii din HoReCa cer Guvernului ZERO taxe pentru salariul minim – Sectorul ar putea fi inclus într-un proiect-pilot