Vicepremierul Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru industria festivalurilor, urmând să sprijine evenimente precum Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well. „În plus, (…) vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor”, adaugă Turcan.

„Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern! Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea complet pentru cel puţin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât şi pentru iubitorii de muzică, economia naţională şi chiar pentru promovarea ţării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari”, susţine Raluca Turcan, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

Vicepremierul adaugă că Guvernul PNL îşi propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie.

„În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor”, afirmă Turcan.

Ea menţionează că, prin dialog şi parteneriat cu specialiştii din acest domeniu, vor fi identificate şi puse în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităţilor în siguranţă.

Ediţiile de anul acesta ale festivalurilor Electric Castle, Untold şi Jazz in the Park din judeţul Cluj, precum şi cea a festivalului Neversea din Constanţa au fost anulate, în contextul pandemiei.

 

Articolul precedentDe joi, asigurarea RCA poate fi prezentată, la control, și în format electronic
Articolul următorPopulația României continuă să scadă, potrivit ultimelor date publicate de INS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau