Vânzări mai mici pentru Apple. Furnizorii au fost avertizați deja

Acțiunile Apple au scăzut cu două procente în debutul sesiunii curente de tranzacționare, în  urma unui raport din care reiese că producătorul ar fi anunțat companiile din lanțul de aprovizionare cu componente că ordinele și comenzile noi pentru iPhone se vor reduce cu 20% în a doua jumătate a anului 2018.

Ziarul Nikkei, citând surse anonime din industrie, a raportat că Apple a plasat mai puține comenzi, deoarece face o abordare „prudentă” în privința producției de telefoane iPhone pentru acest an.

Publicația a mai precizat că Apple așteaptă vânzări de 80 de milioane de unități pentru noile telefoane, în comparație cu cele 100 de milioane de unități pentru care au plasat comenzi anul trecut.

Oficialii Apple nu a fost imediat disponibili pentru comentarii, după ce au fost contactați de CNBC.

Cel mai recent smartphone al Apple, iPhone X, este primul echipat cu un ecran ecologic cu diode luminoase (OLED). Ecranele OLED fac ca imaginile să apară mai luminoase și mai clare decât panourile de afișare cu cristale lichide (LCD) pe care Apple le-a folosit anterior. El este, de asemenea, cel mai scump telefon care a fost vreodată eliberat de companie, cu un preț de pornire de 999 de dolari.

Trebuie însă ținut cont și de faptul că, astfel de „predicții pesimiste” nu reprezintă o noutate. Chiar la începutul anului, serie întreagă de astfel de rapoarte au fost date publicității pe ideea că vânzările de iPhoneX nu se vor plasa la nivelul estimat inițial.

Cu toate acestea, acțiunile Apple se află pe un trend crescător de la începutul anului, așa cum se poate constata și din graficul următor:

Grafic Apple, sursa: cnbc.com

Luna septembrie a fost aleasă, în anii recenți, pentru anunțul de lansare a noilor modele de telefoane și, totodată, cel al disponibilității noii variante a sistemului de operare iOS. În acest an sunt prevăzute să fie lansate trei noi modele de iPhone.

Articolul precedentOfertă de titluri de sat pentru populație cu un randament ca pentru o țară cu hiperinflație
Articolul următorLăsați televizorul vechi pe trotuar, Asociața Environ vă scapă de el

Comments are closed.