Trump a aprobat utilizarea rezervelor de petrol ale SUA

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că autorizează utilizarea rezervelor de petrol ale U.S. Strategic Petroleum Reserve (SPR) dacă va fi cazul şi în cantitatea de care este nevoie, informează Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

„Ca urmare a atacurilor asupra Arabiei Saudite care ar putea avea impact asupra preţurilor petrolului, am autorizat utilizarea petrolului din SPR, dacă va fi necesar şi într-o cantitate suficientă pentru a menţine pieţele bine aprovizionate”, a scris preşedintele Trump într-o postare pe Twitter.

„Am informat, de asemenea, toate agenţiile implicate să accelereze aprobarea conductelor petroliere din Texas şi din alte state, aflate în prezent în proces de autorizare”, a mai anunţat şeful statului american.

Preşedintele american a condamnat sâmbătă atacul cu drone împotriva a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită în cursul unei discuţii telefonice cu prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman, în timp ce secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că „a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale”.

 

 

Articolul precedentLicitație de 24,3 milioane euro pentru reabilitarea podurilor de la Feteşti şi Cernavodă
Articolul următorPrețul petrolului explodează după atacurile din Arabia Saudită