Termenul pentru cumpărarea vechimii în muncă s-ar putea prelungi din nou

Termenul pentru cumpărarea vechimii în muncă s-ar putea prelungi din nou. Proiectul în acest sens este pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Pentru un an de vechime un contribuabil va trebui să plătească 9.000 de lei.

Guvernul ar putea prelungi până la finalul anului viitor termenul până la care românii pot să îşi cumpere vechime în muncă pentru pensia de stat, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, potrivit Radio Romania Actualitați.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se va efectua într-o singură tranşă sau lunar.

Având în vedere că salariul minim a urcat la 3.000 lei brut de la 1 ianuarie, rata minimă lunară ajunge la 750 de lei, de la 638 de lei.

Conform calculelor, dacă cineva vrea să cumpere un an de vechime va trebui să achite 9.000 de lei. Conform legii, plata contribuției de asigurări sociale datorate se efectuează într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare.

Dacă până la încheierea procesului contribuția de asigurări sociale datorată nu este achitată în întregime, stagiul de cotizare se constituie corespunzător sumei plătite. 

Până anul trecut, mai puțin de 17.000 de români și-au cumpărat vechime în muncă.

Românii mai pot să cumpere vechime în muncă până pe 31 august

Articolul precedentAtenție, escrocii au trecut la CRIPTO! O nouă metodă de fraudă online face victime
Articolul următorProfitul Transgaz s-a prăbușit în prima jumătate a anului. Scădere dramatică de 60% față de primul semestru din 2022