Este scandal uriaș pe noua lege a pensiilor, care va trece de votul din Senat chiar mâine. Coaliția încă se chinuie să găsească bani pentru majorările promise din ianuarie. Potrivit unor surse, discuțiile din ședința coaliției au fost extrem de dure. În timp ce ministrul Muncii promite majorări în medie de 40% în septembrie, liberalii spun, potrivit unor surse, că procentul nu poate depăși 22,8%. 

„Trebuie să susținem acest proiect de lege și ne stăduim să găsim sursele de finanțare. Principala sursă poate să vină din combaterea evaziunii la TVA care este de 45 mld. lei”, a spus Nicolae Ciucă.

Noua lege a pensiilor le dă bătăi de cap politicienilor. După ce au promis o majorare medie de 40% la recalcularea dosarelor din septembrie, guvernanții și-au dat seama acum că nu au de unde să facă rost de bani.

„Dacă dvs credeți că trebuie să continuăm cu pensia medie de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate, este inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa, nu se poate așa ceva”, a spus Marcel Ciolacu, conform Realitatea PLUS.

În timp ce liderii coaliției se ceartă, bătrânii sunt disperați. Nu mai au bani nici de medicamente, iar iarna se anunță extrem de grea.

Articolul precedentAngajații Caselor de Asigurări de Sănătate protestează, astăzi, în fața Guvernului
Articolul următorVești proaste pentru guvernanți: Economia României a încetinit semnificativ – INS a publicat datele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau