sursa foto: Octav Ganea/Inquam

Florin Cîțu a avut astăzi o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, după ce ieri a fost validat de PNL ca propunere pentru funcția de premier. La întâlnire au mai participat Ludovic Orban, Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor.

Șeful statului i-a chemat de dimineață pe liderii partidelor de dreapta, înainte de a pleca la Bruxelles, la reuniunea consiliului european.

Conducerea PNL a validat propunerea pentru funcția de premier, în persoana lui Florin Cîțu. Numele său a fost agreat inclusiv de președintele Klaus Iohannis, la discuția pe care șeful statului a avut-o cu Ludovic Orban. Liberalii încep de azi negocierile cu celelalte partide pentru formarea unei majorități în Parlament. Liderii USR-PLUS sunt gata să îl accepte pe Cîțu ca premier, dar cu anumite condiții. Vor mai multe ministere importante.

Liberalii încep, joi, discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea susţinerii noului Guvern.

Miercuri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că discuţiile se vor purta cu USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

„În cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. Este vorba de USR PLUS, UDMR, de asemenea vom purta discuţii şi negocieri şi cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor. Există şansa de formare a unei majorităţi parlamentare. În baza rezultatelor pe care le avem în acest moment este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorităţi. (…) Vor urma paşii de negociere începând de mâine (n.r. – joi)”, a spus Orban, la sediul PNL.

Negocierile vor fi purtate de o echipă condusă de Ludovic Orban şi de premierul propus de liberali, Florin Cîţu.

Potrivit lui Orban, echipa va negocia programul de guvernare, formula de guvern şi va purta şi discuţii legate de Parlament.

„Noi suntem concentraţi şi pe programul de guvernare şi pe identificarea celor mai buni candidaţi de miniştri. (…) O să existe o negociere legată de portofolii, dar în ceea ce mă priveşte pe mine sunt adeptul, mai ales când este vorba de un lucru atât de important pentru ţară, cum este formarea unui guvern, să comunicăm doar în momentul în care se iau decizii”, a spus preşedintele PNL.

Echipa de negociere va discuta şi despre şefia celor două Camere ale Parlamentului.

Articolul precedentLondra renunță unilateral la taxele vamale impuse de UE sectorului aeronautic american
Articolul următorProducătorii români nu vor mai plăti marilor magazine taxe de raft ascunse