Scandal imens în lumea IT: Qualcomm acuză Apple de furt intelectual

Qualcomm a lansat o serie de acuzații explozive împotriva Apple, acuzând-o că a furat o cantitate „vastă” informații confidențiale și secrete comerciale în scopul îmbunătățirii performanțelor chipset-urilor oferite de rivalul Intel, potrivit dosarului depus în instanță.

Qualcomm speră că instanța va modifica acuzațiile în cadrul procesului său actual împotriva Apple, în care o acuză de încălcarea așa-numitului acord de software de bază pe care Apple l-a semnat atunci când a devenit client al Qualcomm, conform CNBC.

Cele două companii au fost implicate în litigii directe și indirecte în întreaga lume, concentrându-se pe faptul că Apple nu și-a dorit ca furnizorii săi să plătească redevențele cerute de Qualcomm, pe care le consideră excesive, pentru iPhone.

Depunerea dosarului, făcută la Curtea Superioară din San Diego, este cea mai recentă evoluție în această luptă, menită să facă presiuni asupra Apple pentru a ajunge la un acord. Dar consilierul general al companiei Qualcomm, Donald Rosenberg, a declarat pentru CNBC că acest caz este separat și că dosarul ar fi fost depus indiferent de disputa în curs.

„Folosirea ilegală a secretelor comerciale valoroase ale Qualcomm pentru a încerca să ajute un concurent de-al nostru să ne ajungă din urmă ne provoacă pagube iremediabil și nu trebuie să i se permită să continue”, a spus el.

Noile taxe cerute fac parte dintr-un proces separat, inițiat în noiembrie, în care Qualcomm susține că Apple a încălcat acordul pe care l-a odată cu utilizarea chipset-urilor Qualcomm în iPhone. Acest acord impunea ca Apple să permită Qualcomm să se asigure periodic că uneltele și codul-sursă pe care le folosește Apple sunt protejate corespunzător.

Qualcomm susține că a fost împiedicată să auditeze utilizarea de către Apple a codului său sursă și, astfel, a acționat producătorul de telefoane în judecată. Acum se plânge de o greșeală mult mai mare: furtul aceluiași cod sursă cu scopul explicit de a ajuta Intel să depășească deficiențele prezente în chipset-urile sale, aspect care a condus la o performanța mai slabă a acestora pe iPhone.

În plângerea sa, Qualcomm spune că lansează aceste acuzații după ce a descoperit, în procesul actual, dovezi că inginerii de la Apple au furnizat în mod repetat codul-sursă și alte informații confidențiale inginerilor de la Intel pentru a îmbunătăți performanța cipset-urilor Intel.

Articolul precedentPierderi de peste 9 miliarde de dolari pe piața criptomonedelor
Articolul următorDistanța de la guvernare la guvernanța corporativă

Comments are closed.