Romgaz, obligată de statul român la acordarea de dividende suplimentare mai mari cu 43%

La solicitarea statului român, în calitate de acționar al Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. (cu o cotă de participare de 70,0071% din capitalul social al societății), reprezentat de Ministerul Energiei, Consiliul de Administrație a aprobat completarea ordinii de zi a ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 6 (7) decembrie 2018 (AGOA) prin introducerea a cinci puncte noi.

Conform unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București, punctele noi de pe ordinea de zi a AGOA se refera la:

–    Aprobarea distribuirii sumei totale de 716.885.664 de lei, sub forma de dividende  suplimentare, în temeiul prevederilor art. II și III din OUG nr. 29/2017, către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social al societății;

–    Aprobarea dividendului brut suplimentar pe acțiune, in valoare de 1,86 RON. Dividendele brute suplimentare vor fi repartizate din rezervele societății reprezentând surse proprii de finanțare;

–    Stabilirea datei de 21 decembrie 2018, ca Dată de înregistrare;

–    Stabilirea datei de 20 decembrie 2018, ca Ex-date;

–    Stabilirea Datei Plății pentru 28 decembrie 2018.

Documentele prin care se justifică introducerea de puncte noi pe ordinea de zi vor fi disponibile acționarilor începând cu data de 26 noiembrie 2018. Toate documentele vor fi disponibile la Registratura ROMGAZ, precum si pe pagina web a societății, romgaz.ro, Secțiunea Relația cu Investitorii – Adunarea Generala a Acționarilor.

Acest anunț vine exact la o săptămână după ce Consiliul de Administrație a publicat decizia de a acorda un dividend suplimentar în valoare 501.049.120 de lei, adică 1,3 lei pe acțiune. Propunerea statului român înseamnă, astfel, o creștere a acestuia cu 43%.

Acțiunile Romgaz au închis sesiunea curentă de tranzacționare în scădere cu 0,43% la 35,05 lei. În prezent, compania are o capitalizare bursieră de 13,5 miliarde de lei.

Articolul precedentLevi Strauss, celebrul producător de blue-jeans, intenționează să se listeze la bursă. Ar putea valora 5 miliarde de dolari
Articolul următorSondaj: Firmele din România s-au grăbit să introducă sistemul GDPR

Comments are closed.