Levi Strauss, celebrul producător de blue-jeans, intenționează să se listeze la bursă. Ar putea valora 5 miliarde de dolari

Levi Strauss & Co, compania în vârstă de 145 de ani, celebră pentru crearea primei perechi de blue-jeans albaștri, intenționează să facă o ofertă publică inițială de acțiuni.

Levi’s caută să atragă între 600 și 800 de milioane de dolari și țintește primul trimestru al anului 2019 pentru a deveni companie publică, au declarat surse apropiate de factorii de decizie, citate de CNBC. Compania dorește să intre pe bursă cu o valoare de peste 5 miliarde de dolari, conform acestora.

Compania din San Francisco a atras Goldman Sachs și J.P. Morgan pentru a gestiona tranzacția, dar calendarul și mărimea ofertei ar putea să se modifice pe parcurs.

Istoria companiei începe încă din 1853, atunci când Levi Strauss, un imigrant din Bavaria, s-a mutat în California în timpul erei dominate de atractivitatea exploatării zăcămintelor de aur, încercând să deschidă un avanpost pe Coasta de Vest a Statelor Unite pentru afacerile familiei sale. Aproximativ două decenii mai târziu, unul dintre clienții săi, un croitor, a colaborat cu Strauss pentru brevetarea ideii de a folosi capse pentru a produce o pereche de pantaloni care să reziste mai mult la uzură și, astfel, s-a născut compania. Acest lucru a condus la apariția primei perechi de blugi (blue-jeans) albaștri, conform celor declarate de companie.

Levi’s este în prezent deținută privat de descendenții familiei lui Levi Strauss. Afiliatul japonez al companiei, Levi Strauss K.K. este o companie tranzacționată public în Tokyo, iar obligațiunile Levi sunt tranzacționate public. Pe cale de consecință, Levi’s raportează deja către SEC (Securities and Exchange Commission, ASF-ul din Statele Unite) rezultatele financiare trimestriale înregistrate.

După scăderea profitului din ultimii ani, Levi’s consideră că situația este pe cale să se amelioreze: pe 9 octombrie, Levi’s a raportat venituri de 1,4 miliarde de dolari pentru trimestrul încheiat pe 26 august, o creștere de 10% față de același trimestru din anul precedent. Venitul net a ajuns la valoarea de 130 de milioane de dolari, reprezentând un salt de 45%, pentru aceleași intervale de raportare. În 2017, Levi’s a înregistrat venituri de aproape 5 miliarde de dolari. Compania și-a redus, de asemenea, sarcina datoriei la jumătate în ultimii doi ani, conform datelor furnizate.

Levi’s este, în prezent, condusă de Chip Bergh, director executiv și președinte încă din anul 2011. Înainte de această funcție a petrecut aproximativ trei decenii la Procter & Gamble.

Articolul precedentStatul cere completarea convocatorului pentru AGA la Transgaz. Motivul: setea de bani
Articolul următorRomgaz, obligată de statul român la acordarea de dividende suplimentare mai mari cu 43%

Comments are closed.