Radu Oprea (PSD): Cîțu folosește plafonarea prețurilor energiei ca formă de șantaj, nu-i pasă de oameni

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că anunțul privind intenția de a plafona prețurile energiei dacă este desemnat în fruntea unui nou guvern reprezintă un șantaj. Oprea îl mai acuză pe premierul interimar că ascunde cu rea credință faptul că o inițiativă legislativă privind plafonarea există în Parlament, dar a fost întârziată chiar de PNL. 

Senatorul social-democrat a explicat, într-o intervenție la Realitatea Plus, că PSD a depus o propunere legislativă privind plafonarea prețurilor energiei încă de la mijlocul lunii septembrie, după ce a primit și confirmarea șefului Consiliului Concurenței că o astfel de inițiativă nu încalcă legislația în domeniu.

Lucrurile pot fi rezolvate foarte simplu și în data de 17 septembrie a început inițiativa PSD, dar nici până azi guvernul n-a emis vreun punct de vedere.

Este rea voință, au dat termen pe 28, timp de 2 săptămâni funcționarii din Senat au fentat legea și nu au trimis informare către guvern și către celelalte instituții”, a afirmat Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că ceea ce încearcă să facă acum fostul premier Florin Cîțu seamănă mai mult a manipulare, cu speranța că astfel și-ar putea prelungi șederea la Palatul Victoria.

LUI FLORIN CÎȚU ÎI PASĂ DOAR DE SCAUNUL LUI

„Plafonarea prețurilor energiei se poate face ușor. Trebuie să înțelegem că un OUG în acest sens reprezintă un abuz, pentru că organismul legiuitor principal este Parlamentul, aceasta este normalitatea, nu OUG.

Ceea ce a făcut guvernul Cîțu este un abuz de putere, a elaborat peste 120 de OUG, cele mai multe din istoria post decembristă.

Se poate face, inițiativa legislativă există în Parlament trebuie să intre, DE URGENȚĂ, în circuitul legislativ și lucrul acesta se face în momentul în care Guvernul și Consiliul Legislativ emit puncte de vedere. Se poate FACE SI AZI, dacă există dorință.

Este doar o formă de șantaj pe care Cîțu o folosește în continuare, nu-i pasă de români, DELOC!”, a mai afirmat Oprea.

Articolul precedentPrețul gazelor a crescut cu aproape 60% în doar două zile
Articolul următorProtest cu coșuri de cumpărături, în fața Ministerului Muncii