Protest, la această oră, în fața Ministerului Muncii. Zeci de oameni sunt revoltați față de suma cu care a fost majorat salariul minim pe economie, și asta pentru că nu ia în considerare valoarea coșului minim. Oamenii o provoacă pe Raluca Turcan să trăiască cu 1.524 de lei pe lună și au adus mai multe coșuri de cumpărături în fața instituției. 

Comunitatea Declic organizează, astăzi, de la ora 10.00, în fața Ministerului Muncii, din București, o acțiune de protest prin care îi lansează o provocare ministrului interimar al Muncii, Raluca Turcan, aceea de a trăi cu salariul minim pe economie. 

Membrii Declic au anunțat că salariul minim pe economie este insuficient.

Aceștia au aliniat 30 de coșuri de cumpărături pe trotuarul din fața ministerului, câte unul pentru fiecare zi a unei luni, care costă cât un salariu minim – 1.524 de lei.

La finalul acțiunii, protestatarii vor intra în incinta ministerului, unde vor depune o petiție semnată de aproximativ 30.000 de oameni și prin care se cere Guvernului să susțină legea europeană pentru salarii minime decente și să identifice soluții și politici naționale pentru salarii ce nu împing angajații la limita sărăciei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentRadu Oprea (PSD): Cîțu folosește plafonarea prețurilor energiei ca formă de șantaj, nu-i pasă de oameni
Articolul următorDobânzile cresc brusc. Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 2,07%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau