Premierul Ciucă, noi discuții cu sindicaliștii din Educație. Le va propune majorarea etapizată a salariului de încadrare – SURSE

  Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat pe sindicaliștii din Educație la o altă rundă de negocieri, de la ora 13:30, potrivit surselor Realitatea Plus. Discuțiile au loc după ce Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit, la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pentru a găsi o soluție de deblocare a grevei generale din Învățământ.

  Potrivit surselor politice, noua ofertă convenită la solicitarea lui Klaus Iohannis este ca Guvernul și coaliția să-și asume o creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă majorare de 30%, anul acesta.

  Marile federații din Învățământ au anunțat, miercuri, înaintea întâlnirii de la Cotroceni dintre președinte și liderii politici, că nu acceptă varianta propusă marți de Klaus Iohannis, de a renunța la protest fără a obține o creștere imediată a salariilor cu 25%.

  În plus, sindicatele cer emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării valabilă pentru anul viitor, salariul profesorului debutant este egal cu cel puțin salariul mediu brut pe economie, de circa 4.000 de lei.

  Articolul precedentPreţul locuințelor s-ar putea PRĂBUȘI în zona euro, după creşterea dobânzilor – analiză BCE
  Articolul următorSorin Grindeanu, somat de transportatorii români să facă ceva, după noile restricțiile impuse de Austria