Premierul Marcel Ciolacu a discutat, marți, la Palatul Victoria, cu o serie de reprezentanți ai Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar despre reducerea prețului la produsele alimentare de bază. După discuții, șeful executivului a transmis că are speranța stabilirii unui mecanism viabil, simplu și clar.

Discuțiile dintre Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între Guvern și mediul privat, pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază, a transmis executivul.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale, să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului. Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a menționat că la următoarea rectificare bugetară vor fi susținute în continuare investițiile.

De asemenea, vor fi aplicate în continuare măsurile de susținere economică, precum și soluțiile de sprijin din sectorul energetic.

Marile rețele comerciale, deschise la dialog

Reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din România din domeniul alimentar au apreciat deschiderea la dialog și și-au exprimat acordul de principiu cu stabilirea unui asemenea mecanism.

Dialogul cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflației și creșterea puterii de cumpărare, precum și a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineața să fie agreate detalii concrete, transmite Guvernul.

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu viceprim-ministrul Marian Neacșu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, ANAF, ANSVSA și ANPC.

Articolul precedentSalariile românilor cresc doar pe hârtie! Veniturile nu țin pasul cu scumpirile – Promisiunile noului Guvern
Articolul următorIeftinirea produselor de bază, deocamdată doar în faza de discuții. Retailerii, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu