Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, a declarat, marţi, după consultările de la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu, că a fost doar o discuție de tatonare, în care nu s-a discutat cu cifre. Potrivit acestuia, este posibil ca la următoarea ședință să se stabilească o listă de produse pentru care se reduc prețurile la raft, dar că măsura este una temporară, de avarie.

”Deocamdată nu s-a discutat pe cifre concrete, s-a făcut un sumar al produselor care putea să intre pe… în general produsele de bază, aşa cum sunt ele definite şi în codurile CAEN… e vorba de carne, lapte, ouă, legume-fructe, panificaţie (…) Încă nu am ajuns foarte departe, pentru că aceasta a fost, să spunem, o discuţie exploratorie, însă este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare”, a declarat, marţi, George Bădescu, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

Acesta a precizat că eventualele aspecte comerciale vor fi validate de Consiliul Concurenţei.

”Nu s-a discutat despre cifre, nu s-a discutat despre numere, însă este evident că există o atmosferă generală pozitivă şi noi ne-am exprimat aprecierea pentru că a existat acest dialog. Discutăm aici despre faptul că inflaţia nu este un fenomen pozitiv şi trebuie să găsim formule prin care să se păstreze această putere de cumpărare”, a adăugat el.

Bădescu a precizat că o nouă întâlnire va avea loc cât se poate de ”repede” și se va discuta pe cifre și situații concrete.

”Fiecare va face o analiză, o evaluare şi la viitoarea şedinţă se va ajunge probabil la o listă de produse pentru care s-ar putea lua în considerare să existe anumite soluţii care să producă această scădere la raft a produselor de bază”, a afirmat reprezentantul retailerilor.

”În orice caz, ideea este că se va implementa pe o perioadă limitată, ca o soluţie de avarie. (…) E important în beneficiul cui va fi făcută şi aceasta va fi, fără îndoială, în beneficiul consumatorului din România. ”

Articolul precedentPremierul Ciolacu, după discuțiile cu delegația hipermarketurilor. Cum se vor reducerea prețurile alimentelor?
Articolul următorUn ministru PSD a prezentat primele calcule. Cu cât s-ar putea ieftini alimentele de bază?