Compania OMV Petrom a anunțat marți „cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii”, în regiunile Oltenia și Muntenia. Este vorba de un volum ce reprezintă cam 3 sferturi din producția realizată de companie anul trecut.

Una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii.

Descoperirea se află în proximitatea unei alte zone de exploatare, ceea ce oferă posibilitate ca producția să înceapă mai rapid. 

O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. Lucrările de testare au avut loc în aprilie 2023, iar cele premergătoare dezvoltării exploatării sunt în curs de pregătire.

O a treia descoperire a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu și au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, echivalentul a aproape o treime din producția de gaze naturale a României din anul 2022. O a doua sondă este deja planificată pentru anul viitor, iar pregătirile pentru conectare sunt în curs, potrivit unui comunicat al companiei.

Toate descoperirile sunt rezultatul strategiei de explorare a companiei, concentrată pe oportunitățile din apropierea zăcămintelor existente, ceea ce facilitează dezvoltarea rapidă, conectarea și producția timpurie a resurselor nou descoperite.

OMV Petrom are o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022 și o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual.

Articolul precedentAlertă la CE Oltenia. 3 mii de oameni ar putea rămâne pe drumuri – DOCUMENT
Articolul următorVeste uriașă. Crește numărul românilor care pot ieși la pensie mai devreme, LEGAL