Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia îi avertizează pe ministrul Energiei și pe parlamentarii de Gorj că există riscul ca circa 3.000 de angajați să fie dați afară, din nevoia de a meniține cheltuielile salarile la nivelul de anul trecut.

Federațiile sindicale din Complexul Energetic Oltenia îi avertizează pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, și pe parlamentarii de Gorj că există riscul apariției unui conflict social major în cadrul companiei.

Și asta pentru că actele normative în vigoare impun menținerea cheltuielilor salariale din CE Oltenia la nivelul celor de anul trecut, ceea ce ar putea duce la 3000 de concedieri colective, chiar de la începutul lunii iulie, conform unei adrese, scrie Radio Infinit Tg. Jiu.

Imagine

sursă foto. Radio Infinit

Planul de restructurare al companiei de stat, convenit cu Comisia Europeană, prevede cel puțin 4.000 de disponibilizări doar anul acesta.

Alte câteva mii vor fi făcute în următorii ani, astfel încât până în 2030 să rămână mai puțin de 3.000 de salariați în companie. În acest moment, Complexul Energetic Oltenia are 12.000 de angajați.

Articolul precedentAlimentele românilor săraci au devenit un lux. Pâinea, cartofii și parizerul, campioanele scumpirilor
Articolul următorOMV Petrom anunță „cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii”