Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat vineri că PSD nu renunță la ideea de a opera „îmbunătățiri” în ceea ce privește noua lege a pensiilor. Budăi a recunoscut că majorarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie, nu este decât o măsură provizorie de protecție. 

„Am spus de la punctul 0 al programului de guvernare să  nu ne închipuim că aceste majorări îi vom îmbogăți pe pensionari, ci doar să le ofere un scut în fața acestui val cumplit de scumpiri” a afirmat Budăi la finalul ședinței de guvern.

Ministrul Muncii a oferit detalii și în ceea ce privește intenția PSD de a modifica legea pensiilor, cu toate că fostul guvern condus de Florin Cîțu și-a asumat, prin PNRR, să nu opereze schimbări.

„Noi nu vorbim în programul de guvernare de o nouă lege a pensiilor, ci de o modernizare, iar daca vom găsi lucruri care pot fi îmbunătățite, o vom face”, a precizat ministrul social-democrat.

Guvernul PNL-PSD-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, îşi propune majorarea punctului de pensie de la 1.442 de lei la 1.586 de lei și a indemnizaţiei sociale minime de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2022.

Articolul precedentInteres uriaș la „RABLA PENTRU ELECTROCASNICE”. Voucherele, epuizat în 8 minute
Articolul următorDirectivă europeană: se majorează limitele minime de despăgubire RCA