Mario De Mezzo: „Avem la îndemână două variante prin care pensiile pot crește”

Președintele PNL Sector 5 propune două măsuri primordiale prin care veniturile păturilor sociale sărace pot să crească. De Mezzo spune că o creștere a PIB va duce la o creștere a celor 9,4% iar o a doua mpăură este creșterea colectării la buget.  

„O primă soluție este prin creșterea PIB creștem și pensiile. Procentul de 9,4% crește, dacă încasăm mai mult. O a doua soluție este creșterea colectării, acum suntem undeva la 27%, așa facem rost de bani. Suntem penultimii la acest capitol în Uniunea Europeană. Dacă vom crește aceste venituri, putem crește veniturile bunicilor noștri. Trebuie să creștem investițiile, să creștem mediul economic, antreprenorii. Bunicii noștri nu au la îndemână 3 sau 7 ani ca să aștepte. Trebuie să fim echilibrați și să avem înțelepciune și să ne asumăm buget pe deficit. Dar, trebuie să ne concentrăm pe investiții, astfel încat antrepreneoriatul să crească. Rezolvand problema economiei, toate celelelate, nu doar pensiile, vor crește. Este vorba și de venitul minim, alocațiile, sunt multe alte zone cu probleme. În momentul în care economia va deveni coloana vertebrală a României, atunci vom avea fonduri și pentru creșteri. Dacă cineva iese și face declarații, atunci crează așteptări oamenilor. Eu știu că nu se poate renegocia PNRR. Ce facem atunci când un ministru iese și spune că poate renegocia, dar nu se poate? Adrian Câciu spunea că a doua zi, de când va fi numit ministru, va crește pensiile cu 22%, iar când îi spuneam că nu se poate, mă beștelea”, a declarat Mario de Mezzo în emisiunea „Legile Puterii”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPlângere penală la DNA în scandalul facturilor de energie. Acuzații grave, cine sunt cei vizați
Articolul următorDan Vîlceanu: „Avem nevoie de o lege nouă a pensiilor pentru eliminarea inechităţilor” – Va renegocia România PNRR?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau