Marcel Boloș a descins la Trezorerie pentru a se asigura că că se vor face astăzi plățile către bugetari

  Ministrul Finanțelor a descins la Trezorerie, după ce s-au anunțat proteste fulger, pentru că vineri ar trebui să fie virate salariile bugetarilor. Dacă angajații trezoreriei nu lucrează, aceștia riscă să nu-și primească banii. Boloș vine însă cu promisiuni și îndeamnă la calm. Angajații din Finanțe sunt nemulțumiți de măsurile fiscale analizate în guvern, despre care spun că le-ar aduce diminuări de salarii cu până la 700 de lei, dar și concedieri. 

  Marcel Boloș s-a dus personal la sediul Trezoreriei și declarat că peste 14.000 de plăți se vor face în cursul zilei de astăzi, cu valoare totală de 5 miliarde de lei.

  Surse politice spun că protestul nu a fost deloc unul spontan. Angajații Direcției Juridice au întrerupt lucrul și au ieșit pe holuri, unde au cerut ca ministrul Boloș să vină să discute cu ei. Marcel Boloș ar fi refuzat cererile de transfer pentru că are nevoie de oameni la acel departament, pentru avizele juridice necesare ordonanței.

  Nemulțumirie angajaților de la Finanțe vin după ce premierul Marcel Ciolacu și ministrul Marcel Boloș au prezentat săptămâna trecută pe larg informații din proiectul de Ordonanță de Urgență. Aceasta prevede desființarea posturilor vacante din administrație, scăderea numărului de șefi, tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri brute peste 10.000 de lei lunar și alte reduceri de costuri.

  Între timp, sindicaliștii au început protestele spontane și în Timișoara, Craiova, Vâlcea, Gorj, Brăila, Buzău și Mehedinți. Sindicatele anunță că manifestațiile se vor extinde în toată țara din 22 august. 

  Articolul precedentActivitate blocată de proteste la mai multe direcţii financiare din țară. Trezoreriile sunt închise, nu se fac plăți
  Articolul următorProgramul magazinele, băncile și instituțiile în minivacanța de Sfânta Maria