Iarna scumpiriilor se apropie, Primăria Capitalei nu se grăbește cu decizia privind gigacaloria

Bucureștenii vor plăti facturi uriașe în această iarnă pentru apă caldă și căldură, dacă prețul gigacaloriei va crește cu 70%, așa cum prevede un document trimis pentru aprobarea Consiliului General de către primarul Nicușor Dan. Locuitorii din Capitală care sunt încă racordați la sistemul central de termoficare ar urma să plătească doar 280 de lei, pentru că subvenția care acoperă 60% din prețul real ar urma să se păstreze. Chiar și așa, oamenii sunt revoltați și se tem că vor îngheța în case la iarnă pentru că nu vor avea bani pentru utilități. 

Anghelina Lungu locuiește într-un bloc din sectorul 5 al Capitalei și de câteva zile nu are apă caldă și căldură. Acum, pentru a se spăla, încălzește apă pe aragaz, dar se teme că la iarnă nu-și va mai permite acest lucru pentru că nu va mai avea bani pentru utilități, iar după majorarea prețului gigacaloriei se așteaptă la o factură de trei ori mai mare.

Potrivit documentului semnat de primarul Nicușor Dan și trimis Consiliului General, costul final al gigacaloriei în luna decembrie va ajunge la 986 de lei, dublu față de anul trecut. Astfel, oamenii vor scoate din buzunar în această iarnă 280 de lei, față de 164 de lei cât plătesc în prezent.

Un avertisment sumbru vine și din partea șefului Termoenergetica. Va fi o iarnă cu multe avarii și asta din cauza lipsei de investiții în rețeaua de termoficare.

Peste jumătate de milion de apartamente din București sunt racordate la sistemul central de termoficare. O decizie finală în ceea ce privește prețul final al gigacaloriei va fi luată în ședința Consiliului General al Primăriei de la sfârșitul săptămânii viitoare.

 

Articolul precedentVarianta ocolitoare Azuga – Bușteni va costa aproape 430 de milioane de lei
Articolul următorNOI AMENZI uriașe pentru cei care nu declară la frontieră sume mari de bani cash