Haos după limitarea plăților cash. Primele efecte încep să se vadă – cum sunt afectați românii

Limitarea banilor cash a început deja să aibă primele efecte. Mai multe bănci au transmis clienților că urmează creșteri de comisioane pentru operațiunile cu numerar de la ghișee. Cei mai afectați vor fi însă micii comercianți din zonele rurale. Ei vor fi obligați să ducă seara banii la bancă. Și magazinele au început să își informeze clienții de limitarea plăților cash. 

Persoanele juridice autorizate au fost informate că limita cumpărăturilor cu bani cash va fi de două mii de lei pe zi, în timp ce persoanele fizice vor putea face cumpărături în numerar de cinci mii de lei.  Mai multe bănci au transmis deja clienților că urmează să opereze creșteri ale comisioanelor pentru operațiunile de retragere sau depunere de numerar.

Și magazinele au început deja să își informeze clienții despre schimbările care vor intra în vigoare. Astfel, persoanele juridice autorizate au fost informate că limita cumpărăturilor cu bani cash va fi de două mii de lei pe zi, în timp ce persoanele fizice vor putea face cumpărături în numerar de cinci mii de lei.

Cei mai afectați de aceste schimbări sunt proprietarii micilor magazine din zonele rurale, unde plățile se fac cel mai mult în numerar, iar comercianții sunt obligați să ducă seara banii la bancă. Ei vor plăti acum mai mult pentru ca banca să le pună banii în cont, ceea ce le va afecta costurile.

O problemă este că 40% dintre români nu dispun de un card bancar. Pentru oamenii din mediul rural plata cu aceste carduri nu a existat niciodată.

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentBani în plus de la Guvern. Ce ministere au primit sume majorate?
Articolul următorAnunțul ANPC înainte de Black Friday – Detaliile care trebuie urmărite în această perioadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau