Guvernul își va asuma răspunderea pe pachetul de reformă fiscală. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

  Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, înaintea ședinței de guvern de joi, că își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul de reformă fiscală.

  „Acesta este Guvernul României și în această logică vom pune România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă și echitabilă pentru toți. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară. Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil și să luptăm în mod real cu evaziunea.

  Din punctul meu de vedere nu mai puteam continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă în picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale, școli”, a spus Marcel Ciolacu.

  „Avem nevoie de reforme profunde. Am văzut vociferări, atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR.

  Nu voi ceda un milimetru indiferent de presiunile celor din sistem.

  Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa și pentru ca toți să plătească ce au de plătit”, a mai spus Ciolacu.

  „Nu mai poate fi o regulă pentru bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii care muncesc.

  Vreau să iau puțin de la cei care fac foarte muți bani pentru a da și la pensionari și la cei care au nevoi.

  Anunț că îmi voi asuma răspunderea în Parlament pe pachetul legislativ.

  Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea să facă cu adevărat reforme și cine se opune și luptă pentru privilegii și protejarea marilor averi”, a adăugat Ciolacu.

  Articolul precedentHaos total în Guvern, înainte ca miniștrii să negocieze la Bruxelles măsurile de AUSTERITATE
  Articolul următorGuvernul a modificat repartizarea pe trimestre a cheltuielilor de personal pentru plata în luna septembrie a drepturilor salariale