Guvernul a adoptat, vineri, o nouă ordonanţă de urgenţă de reducere a cheltuielilor, iar una dintre măsurile impuse interzice autorităţilor locale să organizeze în 2023 concerte, competiţii sau festivaluri.

„Astăzi, aprobăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumat prin Programul de Convergenţă. Am spus de la bun început că statul trebuie să fie primul care face economii. De aceea, limităm şi reducem cheltuielile bugetare până la sfârşitul acestui an.

Trebuie să ţinem deficitul sub control şi să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR-ul”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

„Ca să fie clar, acest act normativ NU se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acțiuni și programe de sănătate, precum și în cazul cheltuielilor aferente unităților de învățământ preuniversitar și universitar”, a mai arătat Ciolacu.

 

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMarcel Boloş, despre deficitul bugetar: „Ţinta pe care o urmărim e 5,5% din PIB. E nevoie de controlul strict al cheltuielilor”
Articolul următorPrețuri plafonate pentru noi alimente. Lista celor 21 de produse mai ieftine la raft

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau